Drums2play logo
Home » Componisten » Jan Wansleeben

Jan Wansleeben

Jan Wansleeben Instrument:
Slagwerk

Profiel:

Jan Wansleeben is op 17-jarige leeftijd na de Tweede Wereldoorlog begonnen met trommelen bij de Drumband van A.M.V.J..

In die tijd kwamen de Amerikaanse en Engelse stromingen naar Nederland. Wat begon met signaalinstrumenten zoals klaroenen en trommels werd steeds meer uitgebreid, naar wat later overging in de hedendaagse Drumfanfare. 

Na zijn actieve diensttijd bij de Koninklijke Marine en de tamboers van het M.O.K. in Hilversum is hij gaan spelen bij het Fanfare korps Nieuwendam. Dit ging fuseren met het Waterlands Fanfare Korps alwaar hij de leiding kreeg over de tamboers en zelf ook als concerttamboer optrad.

Later werd het veteranenlegioen Nederland opgericht waar hij enige jaren meespeelde. Later werd dit korps het Echo Show korps en vele jaren later het Wiering's Trompetter Korps. Inmiddels heeft hij bij diverse korpsen les gegeven zoals bijvoorbeeld bij Sempr Crescendo in Middelharnis en Drumfanfare K N A uit Uithoorn.
In de jaren 80 is hij onder leiding van Marinus Vuijk het Basler trommelen gaan leren. Hierna heeft hij stokken ontwikkeld die een combinatie zijn van de traditionele Marine Stok en de Basler stok en een gewicht hebben van + - 90 gram dat voorgeschreven wordt bij de gilde o.a. in Noord-Brabant.

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op