Drums2play logo
Home » Componisten » Mielko Straatman

Mielko Straatman

Mielko Straatman Instrument:
Steeldrum en Pijpersfluit

Profiel:

Mielko Straatman begon als slagwerker op 6-jarige leeftijd bij het Arnhems Trompetter Korps. Na 6 maanden stapte hij over op Es-Des bazuin en later naar de trompet. Al snel bleek dat dit instrumentarium nog niet uitgebreid genoeg voor hem was dus besloot hij ook nog lessen te gaan volgen voor bas en bariton.

Via de muziekschool begon hij uiteindelijk aan de studie bastrombone. Op dit instrument heeft hij ook enkele diploma’s gehaald. In deze periode heeft hij ook een masterclass gehad van Jos Jansen, de bastrombonist van de marinierskapel. Sedert 1996 maakt hij deel uit van de Tamboers en Pijpers. In 1999 heeft hij de opleiding tot assistent-dirigent HaFaBra gevolgd onder leiding van Jan Bosveld en deze in 2000 met succes afgerond.

Na in 2002 t/m 2006 in de 'tropen' te zijn geweest, was het voor Mielko zover om in de steelband te gaan spelen en is hij sinds 2007 een vaste waarde in deze band. Hij bespeelt daarin de double second pannen. Omdat hij natuurlijk de groove van de Antillen in zijn bloed had zitten kon het niet uitblijven dat hij ook zou gaan componeren voor deze band. Reeds op vele podia zijn deze stukken gespeeld en met succes.

Een selectie van deze stukken vindt u terug in onze webshop.

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op