Drums2play logo
Home » Drumschool

Drumschool

Slagwerk is topsport. En net als topsporters baart oefening kunst.Vele leerlingen maakten al gebruik van de lessen die Drums2play aanbiedt. Hier treft u uitgebreide informatie aan over deze lessen.

Drumlessen

De lessen worden gegeven in de studio van Drums2play of bij u thuis. U leert o.a. noten lezen, we werken aan uw techniek, maar bovenal staat plezier in het drummen centraal. De studio bevindt zich in Raamsdonksveer centraal gelegen tussen Breda, Den Bosch en Tilburg. Dankzij de drumstudio, die is voorzien van twee professionele drumsets, moderne geluidsapparatuur en digitaal lesmateriaal, kan Drums2play voor zowel beginners als gevorderden een professioneel en divers lesaanbod neerzetten. Een stevige basis is een must voor iedere drummer. Drumschool Drums2play gelooft daarom in het gebruik van een goede lesmethode en een duidelijk lesprogramma. Drums2play maakt gebruik van de lesboeken van o.a Rick Latham en Arjen Oosterhout.

De gebruikte lesmaterialen worden door de leerlingen zelf aangeschaft. Dit kan via de drumschool. Tevens wordt er gekeken naar het reeds verworven lesmateriaal van eventuele eerdere drumlessen via een muziekschool of drumdocent.

Alle facetten van het drummen komen aan bod:

  • houding en techniek
  • snelheid en souplesse
  • soleren en creativiteit
  • originaliteit en showelementen op het podium

Natuurlijk wordt er naast dit vaste programma aandacht besteed aan specifieke muzikale interesses.Het doornemen van liedjes van een band, voorbereiden op het A,B,C, D examen of het toelatingsexamen conservatorium, double-bass drummen, soleren, slagwerkcomposities spelen, techniek of lezen bijspijkeren.

Iedereen krijgt de gelegenheid om op zijn/haar eigen manier en niveau met drummen bezig te zijn. Dit gebeurt aan de hand van ritmische oefeningen maar vooral door het meespelen met de gewenste muziekstijl: van mars, pop tot rock. U leert verschillende tempo's en stijlen te spelen, maar bovenal goed te luisteren.

Djembé lessen (beginners, individueel/ groep)

De djembé is misschien wel het bekendste percussie-instrument ter wereld! 

Van oorsprong West-Afrikaans heeft het ondertussen niet alleen heel Afrika maar ook de rest van de wereld veroverd. In deze lessen zullen we ons vooral richten op de traditionele ritmes. Eerst leert u de verschillende technieken, vervolgens zal de nadruk komen te liggen op samenspel en improvisatie.

Oriëntatiecursus (beginners/ gevorderden, individueel)

In deze cursus maakt u in 10 lessen kennis met verschillende slagwerk instrumenten. Drums, djembé, handpercussie en cajón: de belangrijkste instrumenten komen aan bod. Natuurlijk niet genoeg om écht te leren spelen, maar wel om te beslissen wat u het beste ligt en waarmee u verder wilt. Iedereen met enthousiasme voor het slagwerk en een beetje doorzettingsvermogen kan les nemen. 

Beginners, gevorderden, hobbyisten, professionals, kinderen en volwassenen.

Lesvormen

In principe gaat drumschool Drums2play uit van een 1 op 1 situatie: de privéles. Dit zorgt voor optimale persoonlijke aandacht en biedt de mogelijkheid om de les volledig op maat aan te bieden. Natuurlijk kan men ook met meerdere leerlingen samen les nemen, dit in overleg. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan musiceren in de praktijk, zoals het spelen in een band, showorkest of harmonie. Het is dan ook mogelijk om mee te drummen met muziek via mp3 speler of met een sampler (drumcomputer). Daarnaast worden er regelmatig geluidsopnames gemaakt van het drumspel. Zo kan er aan de hand van de geluidsopnames nog beter gecoacht worden.

Lestijden

De meeste leerlingen van drumschool Drums2play hebben 1 keer per week op een vast tijdstip les. Eén keer in de 2 weken kan overigens ook. Er kan gekozen worden voor lessen van 30 en 60 minuten. Voor leerlingen met wisselende werktijden is het mogelijk om op afspraak te lessen.

                                                       

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op