Drums2play logo
Home » Componisten » Ben Dijkgraaf

Ben Dijkgraaf

Ben Dijkgraaf Woonplaats:
Delft
Instrument:
Snare drum

Profiel:

Ben Dijkgraaf is op 11-jarige leeftijd begonnen als tamboer bij Excelsior te Delft waarna hij in 1992 de overstap maakte naar K&G te Leiden. Tot 2001 is hij naast spelend lid bij de show- en marchingband van K&G, instructeur geweest van jong K&G en de leerlingen. Na die periode is hij nog een aantal jaren drummer geweest van K&G 3.

Het toeval wilde dat Ben twee 'pioniers' mocht treffen met interesse voor Basler en Zwitsers trommelen, namelijk Rob Verhagen en Marinus Vuijk. Rob Verhagen en Marinus Vuijk hebben hem voor een belangrijk deel informatie en inzicht gegeven in deze in Nederland unieke trommelstijlen. Via Verhagen, van wie hij een jaar lang privéles heeft gehad, ontmoette hij Alfons Grieder, Berger's beste leerling toendertijd. De in 2004 overleden chemicus was nationaal en internationaal een zeer gerespecteerde tamboer. De eer viel Ben ten deel dat hij ook van Grieder een week privéles kreeg tijdens zijn verblijf in 1996 als gast in diens woning in Munchenstein nabij Basel.

Bevangen door de historie, de jaarlijkse Basler Fasnacht en de ontwikkelingen van het trommelen in Zwitserland, begon Ben eind jaren tachtig mensen enthousiast te maken voor deze trommelkunst. Zodoende werd er vanaf dat moment al snel een groep gevormd met ervaren tamboers van diverse verenigingen binnen Nederland die hun kennis op trommelgebied wilden verbreden. Deze groep enthousiaste mensen stond enige tijd onder leiding van Rob Verhagen en had als belangrijkste doelstelling het Basler en Zwitsers trommelen meer bekendheid te geven in Nederland. Later schreef de groep zich in als Trommelgroep West Nederland en heeft met de optredens als vereniging reeds vele successen geboekt in binnen- en buitenland. De huidige samenstelling van TWN bestaat uit 9 tamboers. De afgelopen jaren heeft Ben (medeoprichter en thans instructeur van TWN) ook zelf diverse tamboermarsen geschreven. Ze zijn in onze webshop te bezichtigen en te bestellen.

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op