Drums2play logo
Home » Componisten » Gilbert Wientjes

Gilbert Wientjes

Instrument:
Slagwerk

Profiel:

Gilbert Wientje is als 7-jarig jongetje begonnen bij de plaatselijke harmonie te Pannerden. Hij ging naar de muziekshool in Zevenaar en haald zijn A- en B-diploma slagwerk. Hij volgde privé lessen ongestemd slagwerk en daarna Marimba en Xylofoon. Wolbert Baars de toenmalige instructeur van slagwerkgroep Wilhelmina spoorde hem aan om zijn slagwerkcapaciteiten uit te breiden als instructeur. Hij besloot om daarom een aantal dirigeerlessen te gaan volgen bij Wolbert en begon zo zijn instructeurschap, bij de jeugddrumband van Wilhelmina. Hij deed hier veel ervaring op. Toen volgde hij één jaar een instructeurcursus bij Kreato hogeschool te Thorn. Sinds 2009 is Gilbert begonnen met het arrangeren van muziekwerken.
 
Gilbert houdt zich vooral bezig met jeugdgroepen en slagwerkgroepen die opnieuw willen opstarten of een doorstart willen maken. Inmiddels heeft hij weer al 10 jaar ervaring en 4 groepen onder zijn hoede, te weten:

  • Crescendo Hengelo (gld)
  • Tamboers St Jan Keijenborg
  • Jong March en Showband Rheden
  • Slagwerkgroep Leo Lobith Jubal Wichmond/Vierakker

Neem gerust een kijkje op de site www.gilbertwientjes.com of bezoek onze webshop voor een aantal van Gilbert's zijn composities.

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op