Drums2play logo
Home » Componisten » Herman van Dulm

Herman van Dulm

Herman van Dulm Woonplaats:
Elst
Instrument:
Snare drum

Profiel:

Herman van Dulm begon als slagwerker op 12-jarige leeftijd bij het jachthoorn en trompetterkorps van muziekvereniging Prins Willem Alexander te Elst uit Gelderland. Daar leerde hij de beginselen van het bespelen van de “snaredrum”.

Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van dit korps werd het tijd om zijn horizon te verbreden en is Herman lid geworden van de show- en marchingband van het Arnhems trompetterkorps. Hier heeft hij 6 jaar lang veel ervaring opgedaan met betrekking tot show en marching.

Na deze periode van muziek en show heeft hij zich aangemeld bij de slagwerkgroep van harmonie St.Caecilia te Gendt om zich verder te ontwikkelen op slagwerk- en percussiongebied, waar deze slagwerkgroep in is gespecialiseerd.

Tijdens zijn muzikale loopbaan is hij zich meer gaan verdiepen in “the art of drums”. Hij heeft zich gespecialiseerd in twee systemen. Allereerst het Amerikaanse systeem, de Rudiments, en daarnaast het Zwitsers systeem, het Baslertrommelen. In diezelfde tijd heeft hij de opleiding voor slagwerkinstructeur gevolgd, met daarbij een cursus directietechnieken. Na een aantal jaren intens instructie te hebben gegeven aan diverse verenigingen is hij begonnen met het componeren van slagwerkmuziek. Voorbeelden hiervan vindt u terug in onze webshop.

Contactgegevens

Drums2Play

Benraatshoef 1
4941 TL Raamsdonksveer
Nederland

Tel: 06 - 27 30 20 70

Email: info@drums2play.nl

Neem contact op